Rozpoczęcie kursu „Kulinarna uczta” w Branżowej Szkole I Stopnia w Sosnowcu przy ul. Szymanowskiego 3b

W Branżowej Szkole I Stopnia w Sosnowcu przy ul. Szymanowskiego 3b rozpoczął się 70 godzinny kurs „Kulinarna uczta”. Zajęcia prowadzone są w grupach 5-osobowych. Każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw.

Celem kursu jest:

– wzrost kompetencji uczniów w zawodzie kucharz poprzez konfrontację wiedzy teoretycznej z praktyczną; uzyskanie dodatkowych umiejętności;

– poznanie nowych trendów;

– doskonalenie umiejętności;

– nabycie doświadczenia w organizowaniu swojego stanowiska pracy;

– zwiększenie motywacji do działania i wiary we własne siły;

Podczas pierwszych zajęć praktycznych uczniowie/uczennice przygotowywali:

– sałatkę wiosenną;

– sakiewki z naleśników ze szpinakiem i serem fetą.