Kolejna grupa 5 uczniów/uczennic z Branżowej Szkoły I Stopnia przy ul. Szymanowskiego 3B podnosi swoje umiejętności kulinarne w ramach kursu pn. „Finger Food”. Program szkolenia obejmuje 80 godzin. Podczas kursu uczestnicy przygotowują nowoczesne przekąski tzw. przystawki, które można zjeść szybko, „przy okazji”, nie brudząc przy tym ubrania i nie poświęcając tej czynności zbyt wiele czasu. Są to m.in.: brzoskwiniowe pierożki zapiekane w cieście francuskim, koreczki śledziowe z jajkiem i sosem jogurtowym, muffinki marchewkowe z kremem z mascarpone, pasta z pieczonego pstrąga i soczewicy na chlebku porowym, pierogi z kaszą gryczaną i wędzonym serem, roladki z chleba tostowego z serem i szynką, sushi, tatar ze śledzia z ogórkiem i jabłkiem, zapiekany camembert z ananasem i konfiturą porzeczkową.
Zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji z kursu.