Za nami już 100 godzin kursu „Musy i kremy monoporcji” w Branżowej Szkole I Stopnia przy ul. Szymanowskiego 3b w Sosnowcu. Udział w w/w szkoleniu to czas wypełniony intensywną pracą, praktyką i ogromną wiedzą w najmodniejszej odsłonie musów i kremów monoporcji.
W ostatnim czasie uczestnicy/uczestniczki przygotowywali różnego rodzaju musy warzywno-owocowe oraz kremy m.in. takie jak:
– mus z selera naciowego i świeżego szpinaku z dodatkiem miodu i bananów,
– mus z wędzonego pstrąga i szczypiorku na chlebku,
– mus z selera naciowego i serka ziołowego,
– mus cytrynowy,
– mus kawowy,
– koktajl truskawkowy,
– gofry z musem porzeczkowym i bitą śmietaną,
– kobelki z ciasta francuskiego i musem łososiowym z jadalnymi aksamitkami,
– kruche babeczki z musem marchewkowym,
– mini torciki orzechowe,
– tartaletki z musem mandarynkowym,
– tort czekoladowy z masą kawową,
– kruche babeczki z musem z mascarpone,
– rurki z musem z białej czekolady.
Desery wykonane przez uczniów/uczennice Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu to prawdziwe dzieła sztuki dopracowane w każdym detalu. Zobaczcie sami.