Zakończenie kursu musy i kremy monoporcji

Za nami już 100 godzin kursu „Musy i kremy monoporcji” w Branżowej Szkole I Stopnia przy ul. Szymanowskiego 3b w Sosnowcu. Udział w w/w szkoleniu to czas wypełniony intensywną pracą, praktyką i ogromną wiedzą w najmodniejszej odsłonie musów i kremów monoporcji.

W ostatnim czasie uczestnicy/uczestniczki przygotowywali różnego rodzaju musy warzywno-owocowe oraz kremy m.in. takie jak:

– mus z selera naciowego i świeżego szpinaku z dodatkiem miodu i bananów,

– mus z wędzonego pstrąga i szczypiorku na chlebku,

– mus z selera naciowego i serka ziołowego,

– mus cytrynowy,

– mus kawowy,

– koktajl truskawkowy,

– gofry z musem porzeczkowym i bitą śmietaną,

– kobelki z ciasta francuskiego i musem łososiowym z jadalnymi aksamitkami,

– kruche babeczki z musem marchewkowym,

– mini torciki orzechowe,

– tartaletki z musem mandarynkowym,

– tort czekoladowy z masą kawową,

– kruche babeczki z musem z mascarpone,

– rurki z musem z białej czekolady.

Desery wykonane przez uczniów/uczennice Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu to prawdziwe dzieła sztuki dopracowane w każdym detalu. Zobaczcie sami.

Fotorelacja